nlenpl
nlenpl

Ons bedrijf

Voet Champignons

In 30 jaar tijd is Voet Champignons uitgegroeid van een kleinschalige kwekerij tot een professionele organisatie met een uitstekende reputatie bij haar afnemers.

Eigenaar René Voet begon als werknemer bij een champignonkwekerij. Hij raakte zo geboeid door het vak dat hij in 1988 besloot om samen met zijn vrouw Gonny een kwekerij op te starten. Op de Maatseheistraat in Volkel werd een kleinschalige kwekerij gebouwd. Na enkele uitbreidingen liep de kwekerij tegen zijn grenzen aan en werd er op de Meerkensweg een tweede kwekerij gebouwd. In 2013 heeft Voet Champignons een kwekerij op de Bossteeg in Mariaheide aangekocht. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot een professionele kwekerij met 44 teeltruimten met in totaal 23.500 m² teeltoppervlakte.

Verantwoord goede kwaliteit

Op het bedrijf wordt veel aandacht geschonken aan het milieu. Een natuurvijver, een grondbuizenventilatiesysteem en een warmtewisselaar zorgen ervoor dat er veel energie bespaard word.

Voet Champignons hecht ook veel waarde aan sociaal personeelsbeleid. Zo worden alle medewerkers verloont volgens Nederlandse wet- en regelgeving en is er op het bedrijf prachtige huisvesting aanwezig voor de personeelsleden.

Agrarisch ondernemer van het jaar

In 2014 is Voet Champignons door het publiek verkozen tot Agrarisch Ondernemer van het jaar.

De missie van het bedrijf:

“Met veel vakmanschap telen van smaakvolle champignons op een bedrijfseconomisch gezonde wijze met veel aandacht voor het milieu en de medewerkers”